Workshops

Wil je ook dat mooie moment van je huisdier leren vastleggen? Dat kan door het volgen van een workshop of clinic. Sinds 2007 geef ik verschillende workshops aan zowel de beginnende als professionele fotograaf.
Mijn workshops bieden meer dan een dagje op pad met een fotograaf; om te leren fotograferen heeft u basiskennis nodig en begeleiding. Vanwege de kleine samenstelling van de groep is er voldoende individuele aandacht.

1 daagse cursus honden en katten fotograferen (Deel 1)

Theorie en praktijk wisselen elkaar af, waardoor je kunt oefenen met jouw eigen camera.

Inhoud cursus o.a.:
Technisch gebruik van camera (belichting, witbalans, scherptediepte)
Compositie (standpunt en perspectief)
Portretfotografie en actiefotografie
Handling van dierfotomodellen
Hoe voorkom je stress bij dierfotomodellen?
Voorbeelden uit portfolio Ron Baltus

Zondag 9 April 2017 locatie Apeldoorn
Zondag 28 Mei 2017 locatie Almere
Zondag 3 September 2017 locatie Almere
Zondag 15 Oktober 2017 locatie Apeldoorn

Vrij-Zon 6-7 Mei 2017 Weekend Ardennen izm Dog Walk Trail. (Inschrijven via Dog Walk Trail (BE)

De cursusdag wordt gegeven in Apeldoorn of Almere ‘onder de vlag’ van Tinley Academie. Voor meer informatie over de inhoud én inschrijving kijk op de website van

Fotograferen van dieren in de praktijk (vervolgcursus)

Inhoud cursus o.a.:
Deze eendaagse workshop is een vervolg op bovenstaande workshop fotograferen van honden en katten. Cursisten hebben reeds kennis van de theorie en gaan deze dag vooral in de praktijk aan de gang. Naast de vele praktijkoefeningen komen een aantal onderwerpen dieper aan bod, waaronder het bewerken van foto’s (workflow), belichtingscompensatie, introductie flitsen, etc. De volledige cursusinhoud en inschrijvingsinformatie vindt u op de website van Tinley Academie.

Zondag 9 juli 2017 locatie Almere

NIEUW: Workshop ‘En….. actie!’

Op verzoek organiseer ik een dagdeel actiefotografie van honden voor mijn oud-cursisten. Deze workshopmiddag bestaat uit het in de praktijk brengen van alle behandelde begrippen die noodzakelijk zijn om actiefotografie goed te kunnen toepassen. Dus oefenen met de belichtingsinstellingen, oefenen met de autofocus, oefenen met tracking en one shot situaties, timing, vooruit denken en snel wijzigen van camera instellingen. Deze workshop is alleen toegankelijk voor cursisten van de Workshop Fotografie voor dieren deel 1.

Locatie: buitenlocatie in Almere
Datum: Nog geen gepland
Kosten: 45 euro

Deze workshop gaat alleen door bij goede weersomstandigheden. Bij annulering door weersomstandigheden heb je recht op restitutie of kan je doorschuiven naar een nieuwe datum.

Inschrijving: stuur je naam en adresgegevens naar: ron@ronbaltus.nl, o.v.v. WS actiefotografie 25 september.

Workshop Studiofotografie Dieren

Op verzoek geef ik workshops studiofotografie dieren. In een kleine groep van maximaal 4 personen worden de verschillende technieken en opstellingen in studiofotografie toegelicht en geoefend op honden. Cursisten hoeven alleen te beschikken over een spiegelreflexcamera, er wordt gebruik gemaakt van studioapparatuur die aanwezig is. Deze workshop wordt gegeven in Almere en periodiek georganiseerd zodra er een aantal geinteresseerden zijn. Kosten bedragen 95 euro per persoon, inclusief lunch, koffie en thee.

Interesse in studiofotografie? mail vrijblijvend naar ron@ronbaltus.nl

Overige workshops/cursussen

Op verzoek worden er tevens workshops fotografie georganiseerd bij andere hondenevenementen.